2011-02-19

499. Hi ha senyal

Torno a posar el blog amb fons blanc.


Tot ahir molts blogs i web van posar el fons en negre per protestar perquè TV3 va deixar d'emetre al País Valencià. La catosfera va reaccionar amb contundència i al mapa de Twitts l'etiqueta #sensesenyal es va convertir en la més piulada i dibuixava clarament la geografia dels Països Catalans.

I és que ja li podeu posar el nom que volgueu i ja podem tenir els polítics més totxos que es fan i desfan, que la societat tossuda continua existint.

Copio l'editorial d'en Vicent Partal "Som tots el senyal":

Després de vint-i-quatre hores #sensesenyal tornem a obrir VilaWeb i ho fem dient tan fort com sabem que #hihasenyal, que tots i cadascun som el senyal, que el País Valencià ha reaccionat com feia anys que no passava, que s'ha vist acompanyat per la resta del país, i que no te'n podràs amagar, president.

No és tan sols el tancament d'un canal de televisió que ens revolta. Ens revolta la teua por de la llibertat, la teua misèria intel·lectual, la immoralitat política que t'ix de dins quan parles i quan calles, el teu odi a tot allò que siga valencià de veres, a tot allò que qüestione aquesta 'valencianía' inventada i de fireta que pregones.

No és tan sols el tancament d'un canal de televisió que ens revolta. Ens revolten les coses que has d'amagar, els judicis a què t'hauràs de sotmetre i la vergonya de saber que un dia, molt probablement, et veurem entre reixes, a tu que et dius president de tots els valencians i que tot just si ho ets d'una part.

No és tan sols el tancament d'un canal de televisió que ens revolta. Però, si t'havies pensat que tallant TV3 ens castigaves, ara més valdrà que t'adones que no has fet més que despertar-nos, que donar-nos energia, que donar-nos arguments, que fer créixer les nostres ganes de tancar aquesta etapa fosca, de renovar el nostre país.

Perquè aquestes darreres vint-i-quatre hores ens hem sentit units com feia anys que no passava. Ens hem sentit poderosos, capaços de tornar-te cada un dels colps i més. I hem vist com Twitter ensenyava a tot el món el nostre mapa, aquest que tu vols amagar amb una obsessió malaltissa. Hem sabut, president, que és possible tenir un altre País Valencià, que, si volguéssem, podríem posar-te de cara a la paret i que, si tots volguéssem, podríem fer-te fora del digne Palau que has convertit en cau dels teus.

Has tancat un senyal, però ara el senyal som tots nosaltres. I és que hi ha #hihasenyal, i no tens manera de tancar-lo.

2011-02-18

498. Sense senyal

TV3 ja no es pot veure enlloc del País Valencià des d’aquest dijous, 17 de febrer de 2011, a dos quarts de deu del vespre, després de 26 anys d'emissió (trobareu ací més informació dels fets, actualitzada en temps real).

La llibertat d'informació, la llibertat pura i nua, i l'espai de comunicació en llengua catalana reben, d’aquesta manera, un colp immens.

Durant el dia d'avui aquest blog serà negre perquè tots compartim amb els valencians la pèrdua d'una finestra de comunicació i perquè siguem ben conscients que és una derrota de tot el país, una derrota que ens afecta a tots, onsevulla que residim.

Vos convidem, doncs, a manifestar la vostra opinió sobre el fet a Facebook de VilaWeb o a Twitter, etiqueta: #sensesenyal.

2011-02-10

497. Com forçar el 3G en Android

M'ha passat una cosa força rara amb el meu telèfon. Es tracta d'un HTC Hero amb Android (2.1). D'un dia per l'altre, de fet durant el dia, m'ha deixat de connectar a a UMTS (3G) i a HSDPA (3.5G o H). La connexió de dades només anava per GPRS (2G) i això és extremadament lent. I exasperant.

Remenant per la web he trobat aquesta solució en castellà.

La idea és que el telèfon està agafant la connexió 2G perquè té millor cobertura que la 3G o la H. Hem de forçar que el telèfon usi la connexió 3G o H (si existeix) enlloc de passar a 2G, sigui quina sigui la cobertura.

Per aconseguir-ho cal accedir a un menú secret dels Android. Cal anar al marcador telefònic i marcar la cadena (sense cometes) "*#*#4636#*#*". Observeu que l'ordre de l'asterisc i el coixinet és diferent al principi i al final. Tant bon punt entrat aquest codi ens apareix un menú d'opcions. Cal triar "Informació sobre el telèfon", tirar cap avall i buscar l'opció "Tipus de xarxa preferida". Allà cal triar "WCDMA only".

Així el telèfon agafarà 3G o H enlloc de 2G i podem continuar usant Internet.

Si la cobertura millora, podem tornar a fer el mateix per deixar l'opció original de "WCDMA preferred". Sembla ser que deixar el "WCDMA only" pot fer empitjorar la qualitat de la conversa telefònica ja que impedim que el telèfon passi a 2G per tenir més cobertura de veu.