2010-09-14

485. Microsoft usa la Llegenda de les Quatre Barres de Sang


Us copio un email enviat pel Col·lectiu Emma sobre com un dels investigadors de Microsoft, Bill Buxton, explica la Llegenda de les Quatre Barres de Sang per descriure la tecnologia multi-touch.

Benvolgut/da,
El diari The Seattle Times, en el seu article "MIX10: The hit list of metaphors from Microsoft Researcher Bill Buxton" (The Seattle Times, Sharon Chan, 17 de març del 2010) es fa ressò com un dels principals investigadors de Microsoft, Bill Buxton, utilitza la llegenda de l'origen de la bandera catalana quan explica la tecnologia multitouch.

En concret Buxton explica com abans de morir el Rei Carles el Calb (King Charles the Bald) va posar els seus dits plens de sang en l'escut del Comte Guifré el Pilós (Wilfred the Hairy, per cert, pare de l'Abadessa Emma, a aqui aquest Col·lectiu li deu el nom!) en un escut daurat, i que d'aquí va néixer la bandera catalana. Per Bill Buxton aquest va ser el primer cas de multitouch.

No sabem com Bill Buxton coneix aquesta llegenda, potser ho va llegir en algun lloc, potser algú li va explicar, i gràcies a això moltes més persones de tot el món (no només els lectors de The Seattle Times, sinó totes les persones que assisteixen a conferències del gurú Buxton) coneixen una mica més Catalunya, la nostra història i els nostres orígens.

La projecció de Catalunya al món és una feina de tots plegats. Felicitem a la persona que va donar a conèixer aquesta llegenda a Bill Buxton, i a tots els catalans d'arreu que cada dia treballen per millorar la imatge de Catalunya al món, els catalans que viuen a l'estranger i els catalans que viuen a Catalunya i fan la seva tasca quan viatgen o quan es relacionen amb estrangers a Catalunya.

Pots trobar l'escrit a la web del Col·lectiu Emma clickant a "MIX10: The hit list of metaphors from Microsoft Researcher Bill Buxton".

Salutacions,

Col·lectiu Emma
http://emma-col-cat.blogspot.com