2010-07-30

481. El canto del cisne, de Robert McCammon

El canto del cisne
Robert McCammon, 1987
Castellà, trad. de l'anglès per José Manuel Pomares [Swan song]
Gran Super Terror, Martínez Roca
662 pàgines
ISBN 84-270-1475-9

Em van deixar aquesta novel·la dient que era molt impactant i que tenia escenes molt fortes. La novel·la és d'estil senzill i relata la història d'una colla de supervivents d'una hipotètica 3a Guerra Mundial fet als anys 1980, una guerra nuclear.

Els protagonistes són supervivents de diversos punts dels EUA i veiem com sobreviuen a l'atac nuclear i quina actitud prenen davant la vida.

Les escenes de la gent enterrada viva en els atacs i dels efectes de les grans explosions i la radiació són força impactants, però la veritat és que he llegit històries de Ciència Ficció força més angoixants que no pas aquesta història.

D'altra banda, l'autor incorpora un personatge assimilable al dimoni, que va perseguint els protagonistes. Aquest personatge és prou curiós ja que l'autor s'hi entreté tant que quasi bé l'acabem coneixent més a ell que als altres protagonistes, als quals coneixem una mica però no prou com per arribar a fer-los nostres. Pel que fa als secundaris, l'autor hi passa de puntetes i són molt plans.

La novel·la es llegeix prou bé, però el final és massa made in Hollywood.

Pel que fa a la traducció, és força dolenta, amb conceptes traduïts de manera diferent al principi i al final de la novel·la, amb massa ús de paraules genèriques i amb animalades de manca de revisió com ara "bebida suave" per soft drink, "patear el culo" per kick ass, "mercado de pulgas" per flea market o "frío" per cool.

La meva opinió: una novel·la per passar l'estona ambientats en el pànic nuclear dels 1980.

Apunts relacionats:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

hello. i dont speak youre language but i have been looking for this book everywhere (spanish version) if you have it please let me know how i can get it. uknowasup@hotmail.com

hola, no hablo tu idioma pero estoy buscando este libro en español por todos lados, si me lo puedes hacer llegar dejame saber. gracias uknowasup@hotmail.com

Martí Cabré ha dit...

Anónimo, no tengo este libro, me lo dejaron.

Veo que aún está catalogado en algun web:

http://leelibros.com/biblioteca/?q=node/20697

o

http://www.tercerafundacion.net/biblioteca/ver/coleccion/123

En la librería Gigamesh de Barcelona (http://www.gigamesh.com) tienen un buen fondo de libros y quizás haya algún ejemplar.