2009-06-10

440. La joya más preciosa, de Marian Henley

La joya más preciosa
Marian Henley, 2008
Castellà, trad. de l'anglès per Kico Reyes, rotulat per Cristina Ruiz.
Ed. B
173 p.
ISBN 978-84-666-3578-3

La joya más preciosa és un relat autobiogràfic de Marian Henley, una dibuixant texana que soltera i amb 49 anys va decidir adoptar un nen.

El llibre relata les trifulgues de Marian per seguir tots els tràmits que imposa la burocràcia en el procés per aconseguir adoptar un infant rus.

D'altra banda, l'autora ha de combinar les peripècies de l'adopció amb la seva relació amb els seus pares, ja grans. Sobretot amb el pare, de qui endevinem una relació una mica distant amb la filla.

El mateix procés d'adaptació mental que segueix Marian per a preparar-se per a ser mare la du a entendre millor el seu pare, un veterà de la Segona Guerra Mundial, en un procés dual interessant de seguir.

L'autora té també una relació complicada amb el seu company, però això queda més en segon terme, tal i com passa amb la seva relació amb la seva mare i amb les seves germanes.

La joya más preciosa és una història de personatges, dels quals endevinem força cosa però que crec que podria haver anat força més enllà. Per al meu gust, la història acaba quan tot just comencem a conèixer els personatges i podem començar a jugar amb les seves relacions.

El dibuix té un estil molt simple, entre infantil i lletgista, i l'estructura de les vinyetes és convencional.

La meva valoració: un llibre més interessant per la història que relata que no pas per la forma en que ho fa. Busca i troba l'emotivitat però podria haver anat més enllà.

Apunts relacionats: