2009-05-09

432. Ubunty Party: dia 2


Avui he tornat a la Ubuntu Party Jaunty Jackalope, a l'IES Nicolau Copèrnic de Terrassa.
Avui he assistit a:

  • Taller de paquets de programari: era un taller ben explicat sobre com instal·lar diferents paquets de programari en funció de la distribució Linux. Com passar de paquets fonts a paquets binaris i com fer una instal·lació des de l'entorn gràfic i des de la consola. El nivell de l'explicació era baix (per principiants) i ha superat l'hora de durada que tenia previst amb la qual cosa tampoc he pogut sentir el final.
  • GNU com a entorn de desenvolupament: una xerrada sobre les eines disponibles per editar codi, compilar-lo, debugar-lo i fer operacions de profiling. Era interessant per conèixer noves eines de treball però la presentació en sí l'he trobada lenta i feta sense gràcia. Molts pocs exemples i molta frase genèrica enlloc de comparar eines i mostrar-ne el funcionament.
  • Introducció a KDevelop4: una xerrada sobre l'entorn de programació KDevelop. Han explicat els mòduls que composen el projecte i han explicat una mica la funcionalitat preparada per ajudar al programador, amb exemples en C++.

La meva valoració general de la jornada és positiva, però crec que el nivell de les xerrades és molt dispar, amb algunes explicacions per a principants junt amb explicacions que requereixen molts coneixements previs. Crec que la jornada milloraria si cada ponent es concentrés en un àmbit de coneixement i no intentés abarcar una mica de tot; és a dir, que les xerrades de principiants no donessin res per sabut i que les de nivell exploressin a fons tot el que es pot fer.

Per cert, a la jornada hi he pogut trobar vells coneguts com l'Albert (lliurealbir) i l'Aitor (sucedidos).