2009-03-17

429. Abandoneu el Microsoft Internet Explorer 6

S'ha engegat una campanya per demanar als usuaris del Microsoft Internet Explorer 6 (IE6) que es passin a un navegador d'Internet compatible amb els estàndards W3C.

La gran quantiat d'usuaris del navegador IE6 implica que els dissenyadors de pàgines web l'han de tenir sempre en compte a l'escriure el codi de les pàgines i això fa perdre hores i hores de feina (amb els costs addicionals que suposen).

Els navegadors de Microsoft més moderns, com l'IE7 o l'I8 sí que suporten els estàndards internacionals, però no poden funcionar amb els sistemes operatius de Microsoft més antics, com ara el Windows 2000. Tot plegat és una qüestió de mal disseny.

Una solució que serveix per a qualsevol cas és usar un navegador de codi obert, com ara el Firefox, que assegura un codi protegit davant de programari maliciós i que suporta qualsevol combinació d'ordinadors i sistemes operatius. A més, Firefox és disponible de manera gratuïta amb els menús en català i la navegació en català (una cosa no implica l'altra).

§ Àlex Corretgé

Apunts relacionats: