2009-03-03

423. Al navegador d'Internet, prefereix el català!

Us copio un correu que he rebut on explica com posar el català com a idioma preferit del nostre navegador d'Internet.

Atenció: pot ser que tinguem el navegador (el programa) en català però que alhora tinguem algun altre idioma com a preferit en la visualització de pàgines. Això és el que es vol corregir de cara a les estadístiques mundials d'ús de la llengua.

Molt important en la normalització de la Nostra Llengua:

Òscar del Pozo Triscon, actualment enginyer de Google a Irlanda, i antic col·laborador de Softcatalà, ens va fer saber la importància de tenir el navegador configurat en català, durant la celebració del 10è aniversari de Softcatalà, el passat divendres 3 d’octubre al Museu d’Història de Catalunya.

Ens va explicar que l’any passat a Google van engegar una iniciativa per oferir els seus productes més populars en les 40 llengües més parlades a internet; el català va entrar-hi però molt just. Un dels criteris que fan servir per a Google per saber quin és l’idioma preferit dels usuaris és l’idioma configurat al navegador.

Per tant, la conclusió és simple: si volem comptar a internet, una de les coses que podem fer i que són 5 minuts és assegurar que l’idioma predeterminat del navegador és el català.

Atenció!! teniu en Compte que, es pot tenir els menús en català i no tenir el català com a llengua predeterminada del navegador!

Per assegurar-vos que teniu el català com a llengua predeterminada del navegador cal fer:

- si feu servir l’Internet Explorer:
eines > opcions d’Internet > idiomes > afegir > català Un cop fet això cal posar el català a dalt de tot amb el botó corresponent.

- si feu servir el Firefox versió 3.0.X: edita > preferències > continguts > llengües > afegir > català

-si teniu la versió 2.X del Firefox: eines > opcions > contingut > llengües > afegir > català [ca] també cal fer-la pujarfins que sigui a dalt de tot.

-Si teniu el nou Chrome de Google:
“Personalitza i controla” > opcions > Intermedi > Canvia la configuració de tipus de lletra i idioma > Idioma > Afegeix
(seleccioneu català i poseu-lo en la primera posició si teniu més d’un idioma configurat)

Ho fas córrer? Gràcies!….Salut!