2008-11-28

404. Dos anys de Montilla a Catalunya

403. Oblong's g-speak

L'Oblong's g-speak és un sistema operatiu espacial.
Em recorda molt els sistemes operatius de Minority Report i de Matrix.
Els gràfics encara són senzillots però la funcionalitat és increïble.


g-speak overview 1828121108 from john underkoffler on Vimeo

Apunts relacionats:

2008-11-26

402. Grocery Store Wars: may the farm be with you

Una paròdia d'Star Wars traslladada al món dels vegetals orgànics contra el menjar industrial (el menjar del cantó fosc).

Està molt ben feta:

2008-11-24

401. Girly man

Una versió del Thriller de Michael Jackson feta a la Índia i subtitulada en anglès per algú que evidentment no coneix l'idioma.La millor part és evidentment de 1:18 a 1:40.

2008-11-14

400. Watchmen, el nou tràiler

Sembla que el juny del 2009 s'estrena Watchmen, la pel·lícula basada en el còmic del mateix nom.

Zack Snyder, el director de l'aclamada 300 (sobre la Batalla de les Termòpiles) s'ha encarregat de traslladar al cinema aquesta obra que fins ara s'havia considerat impossible de convertir en imatges animades.

A l'espera de veure si el guió s'ajusta a la complexitat del còmic original, sí que podem afirmar que les imatges responen fidelment a l'original. Podeu veure el tràiler a Yahoo movies, us recomano que no mireu la resolució per defecte sinó l'alta resolució a tota pantalla. Espectacular.

Recordem que Watchmen està ambientada en una realitat paral·lela de l'any 1985, en un moment en que els herois emmascarats han caigut en desgràcia arreu, per la pressió combinada d'una població que no se'n refia i un govern que els molesta. Watchmen era el nom d'un grup d'herois emmascarats que anys enrere vigilaven els carrers de Nova York però es va dissoldre per manca de suport. Arran de l'assassinat d'un antic membre jubilat del grup, el Comediant, un altre dels exherois, Rorschach, creu que el govern dels EUA els vol eliminar a tots i buscarà la resta d'antics companys per avisar-los de l'amenaça que creu que tenen a sobre.

Ells ens vigilen. Però qui vigila als vigilants? Amb aquesta cita de l'antigor que continua en vigència en ple debat sobre el paper de l'estat en la societat i el grau d'intervencionisme que cal tenir en l'educació o la sanitat, Watchmen és una història que ens planteja si algú pot exercir amb ple dret la coerció i la violència en una societat democràtica, si l'ús de la violència es pot justificar sense caure en el feixisme i si la fi justifica els mitjans.

Apunts relacionats:

2008-11-10

399. Més sobre la vaga d'informàtics

Hi ha un text recopilatori sobre la situació actual:

http://boloniaiifordummies.blogspot.com

Sembla que la situació no és crítica perquè la titulació no desapareix, però a Espanya no es posa al nivell de les altres enginyeries i es manté la discriminació i l'intrusisme professional que patim des de fa anys.

El Consell del Col·legi d'Enginyers en Informàtica d'Espanya dóna suport a la convocatòria de vaga.

2008-11-07

398. Vaga d'informàtics el 19 de novembre

Hi ha convocada una vaga d'informàtics per al dimecres 19 de novembre de 2008.

El motiu és que el govern espanyol vol eliminar les titulacions d'informàtica en la revisió dels plans d'estudis superiors (Pla de Bolonya).

La justificació del govern socialista és que els continguts d'informàtics són transversals a moltes carreres i per tant no cal una carrera exclusiva per a informàtics. Crec que és una justificació nascuda des de la més profunda ignorància del que és la informàtica.

Podeu consultar els detalls de la mobilització a http://www.huelgainformatica.es/catala/vaga.htm

Enllaços relacionats:

2008-11-02

397. Obama: vote for hope

Un altre clip musical molt ben fet amb propaganda política a favor d'en Barack Obama.


Obama '08 - Vote For Hope from MC Yogi on Vimeo.

Apunts relacionats:

Que fort! Ara veig que el primer clip, el "Yes, we can" és de l'apunt 297 i el "Vote for hope" és l'apunt 397. Cent apunts exactes entre la campanya de les primàries i les eleccions definitives!

396. Tunejades de Cotxe d'en Benach

Un petit clip que mostra altres despeses supèrflues del tripartit en una nova unitat de mesura: les "Tunejades de Cotxe d'en Benach" (TCB).