2008-11-14

400. Watchmen, el nou tràiler

Sembla que el juny del 2009 s'estrena Watchmen, la pel·lícula basada en el còmic del mateix nom.

Zack Snyder, el director de l'aclamada 300 (sobre la Batalla de les Termòpiles) s'ha encarregat de traslladar al cinema aquesta obra que fins ara s'havia considerat impossible de convertir en imatges animades.

A l'espera de veure si el guió s'ajusta a la complexitat del còmic original, sí que podem afirmar que les imatges responen fidelment a l'original. Podeu veure el tràiler a Yahoo movies, us recomano que no mireu la resolució per defecte sinó l'alta resolució a tota pantalla. Espectacular.

Recordem que Watchmen està ambientada en una realitat paral·lela de l'any 1985, en un moment en que els herois emmascarats han caigut en desgràcia arreu, per la pressió combinada d'una població que no se'n refia i un govern que els molesta. Watchmen era el nom d'un grup d'herois emmascarats que anys enrere vigilaven els carrers de Nova York però es va dissoldre per manca de suport. Arran de l'assassinat d'un antic membre jubilat del grup, el Comediant, un altre dels exherois, Rorschach, creu que el govern dels EUA els vol eliminar a tots i buscarà la resta d'antics companys per avisar-los de l'amenaça que creu que tenen a sobre.

Ells ens vigilen. Però qui vigila als vigilants? Amb aquesta cita de l'antigor que continua en vigència en ple debat sobre el paper de l'estat en la societat i el grau d'intervencionisme que cal tenir en l'educació o la sanitat, Watchmen és una història que ens planteja si algú pot exercir amb ple dret la coerció i la violència en una societat democràtica, si l'ús de la violència es pot justificar sense caure en el feixisme i si la fi justifica els mitjans.

Apunts relacionats: