2008-11-07

398. Vaga d'informàtics el 19 de novembre

Hi ha convocada una vaga d'informàtics per al dimecres 19 de novembre de 2008.

El motiu és que el govern espanyol vol eliminar les titulacions d'informàtica en la revisió dels plans d'estudis superiors (Pla de Bolonya).

La justificació del govern socialista és que els continguts d'informàtics són transversals a moltes carreres i per tant no cal una carrera exclusiva per a informàtics. Crec que és una justificació nascuda des de la més profunda ignorància del que és la informàtica.

Podeu consultar els detalls de la mobilització a http://www.huelgainformatica.es/catala/vaga.htm

Enllaços relacionats:

6 comentaris:

Odalric ha dit...

No m'ho puc creure...

Martí Cabré ha dit...

Costa de creure.

Sirstadler ha dit...

Realment sorprenent...reafirmo que és un país que va endarrere passat de voltes!!!

Miquel Soriano ha dit...

Aquests governants que ens ha tocat de suportar no ho poden fer pitjor.

Anònim ha dit...

Per la meva feina he tingut contactes amb molts informàtics de carrera i que no són de carrera... en general, no hi ha massa diferència entre uns i altres, llevat potser que aquests darrers tnene més sentit comú, entnen la informàtica com a un servei als seus usuaris i a la societat -- mentre que per als primers és més un art de fer funcionar una màquina, una aplicació... a vegades a desgrat dels malèfics usuaris que conspiren per fer "petar" el sistema.

Jo ho veig així ...

Martí Cabré ha dit...

Anònim,

Crec que és una visió un pèl esbiaixada. La capacitat tècnica d'un informàtic depèn dels seus anys d'experiència i de la seva formació; en aquest sentit com més similar sigui la seva formació (electrònic, telecos, enginyeria industrial), menys problemes tindrà per entendre l'abstracció procedural o el disseny d'objectes, per exemple.

Això no treu que un govern seriós estableixi una base professional mínima com a garant dels projectes importants, com en les altres enginyeries.

I d'altra banda una cosa és escriure un projecte informàtic de 1.000-2.000 arxius amb uns quants centenars de milions de línies de codi i l'altra és escriure algunes macros en Visual Basic. Les dues coses són programació, però hi ha una diferència en les tècniques necessàries per abordar cada projecte, que dubto que sense la formació adequada es puguin entendre.