2008-08-10

365. Interfície Sphere de Microsoft

Llegiu a Microsiervos sobre les proves que Microsoft fa amb la interfície Sphere, de forma esfèrica.
Amb aquesta ja són diverses les proves sobre noves interfícies que està fent Microsoft.

Sembla que a Microsoft estan convençuts que el PC actual té els dies comptats (llegiu sobre el cloud computing) i que cal buscar nous gadgets per guanyar de nou el consum massiu. Si la gent deixar de comprar llicències per a productes que no usa ni al 20% i la xarxa ens omple d'eines gratuïtes, cal seguir el camí que indica Apple de vendre productes de disseny per oferir noves maneres de relacionar-nos amb la tecnologia i entre nosaltres, que és del que es tracta.

Crec que Microsoft vol seguir un camí paral·le al d'Apple: des que Apple va descobrir el fenomen iPod que s'han dedicat a treure nous gadgets cada poc temps, gadgets no sempre necessaris per a la vida moderna però imprescindibles per estar al dia. Ara les novetats informàtiques ja no són cosa de geeks sinó cosa de gent moderna. Aquest és el triomf d'Apple.

Per la seva banda, Microsoft busca la interfícia domèstica o familiar que canviarà la nostra manera de relacionar-nos amb les eines informàtiques, amb Internet, entre nosaltres. El Surface o l'Sphere són proves espectaculars però que no triomfaran si no tenen un preu adequat i una estratègia de màrqueting similar a la d'Apple: simplicitat i coolness. Coses que a Microsoft sovint troben a faltar.