2008-08-31

359. L'accelerador de partícules, qüestionat

Es veu que hi ha diversos científics que creuen que l'accelerador de partícules LHC del CERN podria crear forats negres que engolissin el nostre planeta. Glups!

Naturalment, els responsables de l'enginy diuen que no hem de témer res. Esperem-ho!

8 comentaris:

Esteve Cardús ha dit...

Jo crec que si hi ha cap possibilitat que l'accelerador de partícules generi forats negres i aquests puguin engolir el planeta caldria, com a mínim, deixar-los fer i provar-ho. Jo començaré per deixar les feines i anar consumint els estalvis a base de "mojitos" i gandula mentre m'ho miro. La idea de ser absorbit per un forat negre sempre m'ha atret -i més després de llegir sobre la teoria de cordes- però les ocasions per experimentar-ho són escasses -afortunadament!-.

Martí Cabré ha dit...

Per més que l'Univers es pugui corbar en un punt de màxima densitat, no crec que cap dels humans que existim actualment pogués sobreviure a l'experiència. Ni cap altre ésser major que una colla d'àtoms apretadets. Però tot s'acaba.

Ender el Xenocida ha dit...

Tranquils, quan van llençar les bombes atòmiques al Japó, molts científics del projecte tambè tenien por de que la reacció en cadena s'extengués a tota l'atmósfera.

Martí Cabré ha dit...

Confio en els nostres científics, però això els inclou a tots ja que treballen en temes massa complexos com perquè els pugui jutjar.

Això els fa estar una mica per sobre del bé i del mal, no?

Ender el Xenocida ha dit...

Doncs sí, la ciència ha de mantenir-se per sobre del bé i el mal. Això no és possible al 100% ja que els científics són éssers socials, no robots. És desprès la opinió pública la que ha de jutjar els resultats científics a posteriori.
L'LHC és l'experiment més important que hagui fet mai la humanitat des del punt de vista de la profunditat teòrica a la que pot arribar.

Martí Cabré ha dit...

ender, jo no sé ben bé què hi faran en aquesta instal·lació ni com ho faran.

Potser en podries fer una explicació sucinta, si vols en el teu propi bloc?

Crec que seria interessant.

Ender el Xenocida ha dit...

El faria gostós. Però, en aquest cas, hi ha un blog on una persona que treballa directament en el projecte ho explica d'una manera perfecte.
És molt didàctic:

http://lacomunidad.elpais.com/apuntes-cientificos-desde-el-mit/2008/9/1/lhc-arranca-mayor-experimento-cientifico-la-historia

Salutacions.

Martí Cabré ha dit...

Buf, és un article genial! I hi he descobert el rap! (l'he posat en un nou apunt)