2008-05-07

324. Aldarulls al Tibet

En Carles Campuzano ha penjat aquesta foto al seu bloc.

Tal i com explica, hi podeu veure un grup de militars xinesos que acaben de rebre els seus paquets de roba tibetana per tal de disfressar-se d'esvalotadors monjos tibetans i poder continuar acusant-los de violents.

Vaja, una mica com els agents dels mossos que veig per Terrassa quan hi ha manifestacions per la llibertat d'en Franki, per exemple. Fan una patxoca, aquests agents ben disfressats d'okupes... però amb un físic de gimnàs que els delata...

Parlant de Xina, acabo de llegir Balzac i la petita modista xinesa, de Dai Sijie (ja en faré un apunt) i l'horror dels camps de reeducació, ni que sigui a través dels ulls innocents de l'adolescència, encara em fa tenir basques.

Espero que la implantació del capitalisme a la Xina els acabi arrossegant al liberalisme democràtic. De fet, les dictadures europees van basar-se en sistemes econòmics centralitzats propers al socialisme (Les benignes d'en Jonathan Littell fa una bona anàlisi del sistema empreserial nazi, controlat per l'estat però amb un discurs capitalista totalment fals) i quan les que van sobreviure es van obrir a l'economia de mercat van ser arrossegades per la dinàmica social. Bé, me'n vaig del tema. Monjos tibetans agressius. A la foto els teniu.