2008-03-20

314. BigDog, un AT-AT real

La DARPA és l'oficina científica del Departament de Defensa dels EUA. D'allà en surten noves idees per a nou armament o nous sistemes de defensa nacional. De fet, d'una universitat que treballava amb idees per a la DARPA en va sortir el concepte i la primera realització d'Internet.

Doncs bé, observeu què està muntant la DARPA. Podrà tenir molts usos civils... i militars.Sembla orgànic. Camina per terreny irregular, per terreny gelat, per pendents, aguanta cops, carrega pes... Pot servir per recuperar accidentats, per vigilar la muntanya, per sócorrer ferits... i per atacar sense pietat guerrillers i qualsevol tipus de soldat irregular. Fa meravellar... i esgarrifar.

Via Microsiervos

2 comentaris:

saltenc ha dit...

Una eina realment impactant.

Martí Cabré ha dit...

Oi que sí? Els propers anys veuran avanços espectaculars en la robòtica, sobretot des de Japó, però aquestes investigacions de la DARPA no es queden gens enrere.

De fet, si recordes els robots "dolents" de la pel·lícula Robocop, aquella mena de gallines gegants amb metralladores Vulcan, allò estava inspirat en les investigacions de l'època, que estan donant fruit visible al cap de vint anys.