2008-03-07

306. Sobre el sistema electoral espanyol

Us recomano llegir aquest apunt de Malaprensa (castellà) que desmenteix les mentides habituals dels tertulians del nacionalisme espanyol sobre el sistema electoral vigent a Espanya.

Malaprensa acostuma a criticar notícies i reportatges mal fets o tergiversats, però en aquesta ocasió aprofita una vinyeta de Mingote per criticar la mentida habitual en força cercles espanyols que els partits no nacionalistes espanyols (CiU, PNB, CC, etc.) estan sobrerepresentats al Congrés espanyol.

Això és fals. La proporció entre el tant per cent de vots i el tant per cent d'escons és molt ajustada pel que fa als partits no espanyolistes i més aviat els falta algun escó. El que sí que és cert és que IU està infrarepresentada, però els escons que li falten se'ls han repartit PSOE i PP, que després alcen el crit al cel. Quina colla d'hipòcrites, uns i altres.

En fi, llegiu-lo i llegiu-ne els instructius comentaris dels lectors. Segur que aquests dies tornareu a escoltar aquesta mentida en alguna conversa al vostre voltant.