2008-02-22

303. Mas: "Només seré president de Catalunya a través d'eleccions"

Ara fa uns dies en Joan Ridao va venir a les jornades de la Catosfera (a Granollers), on es parlava de blocs i blocaires en llengua catalana. Vam parlar de comunitats virtuals, de periodisme digital, de nació, d'empresa i iniciativa, de moltes i moltes coses. En Joan Ridao va fer el ridícul quan va quedar clar que de blocs no en té ni fava i que només havia vingut a remenar la titola perquè és candidat a Corts espanyoles.

Que en Joan Ridao va fer el ridícul no ho vaig comentar en l'anàlisi de la jornada per respecte. Però avui ho comento perquè li he perdut el respecte. Ahir en Joan Ridao, candidat d'ERC, va elevar el cim de la hipocresia catalana quan li va dir a Artur Mas que "com a demòcrata, sentia vergonya que algú volgués obtenir el poder polític pels despatxos enlloc de per les urnes". Bé, no va dir les urnes sinó el Parlament. Podia haver dit els despatxos del Parlament, que és on ERC ha obtingut els seus despatxos i cotxes oficials a canvi d'entregar la Generalitat als espanyols del PSOE. Aquest home es trepitja els collons. La seva majestuosa intervenció la va fer aprofitant el temps que els diputats tenen per preguntar al President de la Generalitat. Espectacular! Com que és una pèrdua de temps preguntar-li coses al Montilla, perquè no respon, aprofiten per atacar el Mas i justificar aquesta obsessió eròtica pel poder al preu que sigui, venent el país als espanyols.

Per sort, l'Artur Mas va mantenir la dignitat del Parlament. Escolteu-lo:Quina rèplica d'en Montilla, eh! Es nota que el poble està amb ell. O potser són els pactes de despatx amb ERC a canvi de despatxos i cotxes?

En fi, llàstima que CiU presenti al Duran com a candidat, perquè no té ni un pèl de sobiranista...

7 comentaris:

Salvador Grifell ha dit...

Mai t'havia llegit tan abraonat...

Martí Cabré ha dit...

Crec que mai havia escrit res tan visceral, però és que al final la falsedat d'aquesta gent m'excita negativament.

saltenc ha dit...

Conec prou gent en el meu entorn que militen i simpatitzen amb aquest partit,"diuen" independentista, segueixen duent el cap molt alt i estan orgullosos del que esta passant. De veritat que em costa entendre aquesta actitud.
Vosaltres en coneixeu, fan el mateix?

Martí Cabré ha dit...

Sí, és clar, conec votants, simpatitzants, militants i càrrecs d'ERC i hi trobo tres posicions diferents davant del que està passant:

1. Criticar-ho i esbravar-se, amb més o menys visceralitat. Amenaçar d'abstenir-se o de votar en blanc.

2. No fer-ne gaire cas i continuar votant.

3. Defensar-ho i justificar-ho amb tot tipus d'arguments.

Suposo que són tres actituds perfectament lògiques en qualsevol grup. De fet, molta gent haurà vist els actes d'en Joan Ridao com a exemplars i a en Mas com un venut. És la gràcia del parlamentarisme. El que em fot és que vagin remenant la titola mentre els espanyols s'en carden de nosaltres.

saltenc ha dit...

Estic d'acord en el fet que tothom defensa la seva dèria, però és que militants, simpatitzants i càrrecs, dins l'actual context, aguanten el que avui encara no tenim escrit.
Aquesta executiva de ERC porta un temps prou important excercint el contrari del discurs històric del partit, ningú pot negar que amb aquest actual govern,Catalunya està diluïnt-se dins Espanya com una regió mes d'aquesta i perdent la seva particular personalitat.

Martí Cabré ha dit...

saltenc, sí en això coincideixo amb tu.

saltenc ha dit...

Ja ho sé Martí, el que passa que ho tenia que dir, ja anava calent pel post a vilaweb del blog Republicants i Independentistes, et deixo enllaç si vos dir la teva.
http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/82766