2008-02-03

291, Llibres al telèfon mòbil

Sabíeu que a Japó ja hi ha llibres publicats (i supervendes) que s'han escrit sobre un telèfon mòbil?

Normalment són relats simples i similars a diaris, més propers al manga sense dibuixos que a la literatura amb voluntat de perdurar, però no deixa de ser sorprenent.

Pel que vaig llegir fa algun temps, els japonesos són els creadors dels millors diccionaris predictius per teclejar al mòbil, ja que bé han d'escriure els seus kanjis. Els japonesos es troben amb el fet que escrivint de manera més o menys fonètica (amb les kanes), el mòbil ja sap quin kanji ha d'inserir. I el sistema aprèn de l'usuari (segons el registre lingüístic que faci servir)! Quina meravella... Resulta que al final escriuen més ràpid fent servir un mòbil amb diccionari predictiu que a mà (menys tecles que traços de tinta). No m'estranya que el jovent japonès s'enamori de la tecnologia...

Per cert, que resseguint els enllaços de la notícia, m'he trobat amb un web on us podeu baixar novel·les en anglès al vostre mòbil. Si no us agrada dur llibres a sobre però de tant en tant teniu l'estona per llegir, perquè no repassar les 20.000 llegües de viatge submarí, les Aventures de Huckleberry Finn o el Conte de dues ciutats?


Via Núria Masdéu