2007-12-02

249. Manifestació 1-D. Què demanava la manifestació?

1-D. Què demanava la manifestació?

El més normal és assistir a una manifestació amb un lema clar i amb un objectiu clar. Aquesta, però, no era així.

Qui més qui menys tots teníem al cap un sentiment d'emprenyament, d'atabalament, d'indignació pel tracte que rebem com a ciutadans d'un estat que ens menysprea i se'n riu i que a sobre veu com una colla de diputats seus (els del PP i els del PSC) voten al Congrés dia sí dia també contra els nostres interessos.

Ports, aeroport, RENFE, autopistes de peatge, TAV, Sagrada Família, línies de metro, el Carmel, Plaça Cerdà, Plaça de les Glòries, el Fòrum, Diagonal Mar, les apagades elèctriques, ENDESA, REE, prohibit declarar en català (tant al Tribunal Suprem de Madrid com al judici de Berga, mentre els etarres declaren en basc), la burla que hem rebut amb la proposta del nou estatut, la fatxenda de la Magdalena Álvarez, l'opacitat en les balances fiscals (ara amb l'estudi de mínims fet pel BBVA), el control ferri dels mitjans de comunicació públics (recordeu que el PSC va prohibir a tots els mitjans de comunicació menys al Periódico de cobrir les sessions informatives amb els veïns afectats pel cas Carmel o que la pressió de José Zaragoza [PSC] sobre Rosa Marqueta [TV3] ha fet eliminar de la programació pastilles informatives sobre la manifestació de l'1-D), ...

Són tantes i tantes coses que ens manifestàvem per dir 'ja n'hi ha PROU!'.

Els peperos de Libertad Digital ho tenen molt clar:

El presidente del PPC, que no asistió a la marcha por el "derecho a decidir" en las infraestructuras y que llevaba como lema, entre otros, "somos una nación", ha acusado a José Montilla de permitir que medio Gobierno y CiU aprovechen la incompetencia del PSOE para reclamar la independencia de Cataluña. Aludía al hecho de que ERC e ICV han secundado la protesta, en la que también han participado Pasqual Maragall, Jordi Pujol o Laporta.
El president del PPC [Sirera], que no va assistir a la marxa 'pel dret a decidir' a les infraestructures i que duia com a lema, entre altres "som una nació", ha acusat a José Montilla de permetre que mig govern i CiU aprofitin la incompetència del PSOE per reclamar la independència de Catalunya. Al·ludia al fet que ERC i IC-V han secundat la proposta, a la qual també han participat Pasqual Maragall, Jordi Pujol o Laporta [el president del Barça].


L'únic crit que ressonava per tota la manifestació, des del cap fins a la cua, durant les gairebé tres hores que ha costat anar del carrer Pelai fins l'estació de França ha estat el d'INDEPENDÈNCIA. Si ni tan sols ningú cridava contra el PSC ni contra el Montilla! Ni contra la Magdalena Álvarez! Ja n'estem farts, allà ningú volia pedaços ni canviar un ministre per un altre, ni quotes ni pactes. Allà volíem separar-nos, divorciar-nos, anar per la nostra banda i que deixin de burlar-se de nosaltres. Volíem emancipar-nos. I mai, des del 1714, tanta gent s'havia manifestat en aquest sentit amb tanta tranquil·litat i tanta contundència.

La imatge és del bloc El Llamp


Apunts relacionats: