2007-12-01

247. Manifestació Pel Dret a Decidir. Barcelona 1-D 2007

He assistit a Barcelona a la manifestació Pel Dret a Decidir.

He arribat a les 17.00 a Plaça Catalunya i a les 17.45, cansat de moure'm del lloc he baixat fins a la Plaça Catedral pel Portal de l'àngel. Allà he seguit la manifestació fins a la porta del Parc de la Ciutadella, on he arribat a les 19.10 mentre cantava en Gerard Quintana i on he sentit el manifest a les 19.30.

Tot plegat, una gentada!

Us poso algunes fotos i clips que he fet.

17.20 Plaça Catalunya


17.47 Plaça Catalunya. En Toni Ibàñez, emocionat.


18.26 Plaça de la Catedral


18.40 Via Laietana


18.51 Via Laietana


19.02 Estació de França


19.16 Ciutadella


19.18 Ciutadella. Actuació de Gerard Quintana


19.28 Ciutadella. Lectura del manifest

4 comentaris:

guillermo_nicolas ha dit...

Estic buscant el manifest que va ser llegit. No el trobo enlloc. Tu tens una versió escrita? Si pots enviar-me-la, et deixo el meu correu electrònic guillermo_nicolas@yahoo.es
Moltes gràcies,
Guillermo

Martí Cabré ha dit...

Guillermo Nicolàs,

copio aquí el manifest per tothom qui el vulgui llegir.

Som una Nació i diem PROU!
Tenim el dret de decidir sobre les nostres infraestructures

MANIFEST

Davant la reiterada fallida de les infraestructures viàries i de transport a Catalunya dependents de l'Estat Espanyol, la Plataforma pel Dret de Decidir i les entitats adherides a la mobilització considerem que:

1- És l'hora que s'acabi el maltractament sistemàtic i continuat a la societat catalana. El menyspreu i el passotisme amb que la ministra espanyola Magdalena Álvarez tracta una qüestió importantíssima per al benestar dels catalans i catalanes ha de tenir com a resposta la mobilització popular.
2- Els catalans i catalanes tenim el dret de decidir quin model nacional d'infraestructures i de mobilitat volem. Cal trencar la dependència, que significa ineficàcia i menyspreu cap a les necessitats i les decisions de la ciutadania del nostre país, pensada i al servei dels interessos centralistes de l'Estat Espanyol. El dèficit inversor, un sistema de finançament injust i l'espoli fiscal són, en aquest sentit, els principals elements que ens porten al carreró sense sortida d'uns serveis i unes xarxes públiques d'ínfima qualitat. Volem decidir i gestionar les nostres infraestructures.
3- La definició d'aquest model de xarxa d'infraestructures ha de ser autocentrat. S'ha de fer des de la proximitat, des de Catalunya. Els darrers 15 anys el servei de rodalies de la Regió Metropolitana de Barcelona ha passat de 64 a 115 milions d'usuaris sense modificar la infraestructura ferroviària, que s'ha degradat. Les inversions previstes des del 92 per a les rodalies de l'àrea metropolitana de Barcelona s'han destinat pràcticament de manera exclusiva a un macroprojecte ambientalment agressiu i que no ens connectarà ni amb Europa ni amb l'Eix Mediterrani, el TAV. No s'han potenciat, adequat ni modernitzat les línies de Regionals existents per crear una veritable malla ferroviària de qualitat a tot el país.
4- Tenim una xarxa viària, especialment la secundària, deficient i més d'un terç dels peatges de tot l'Estat.
5- Les infraestructures aeroportuàries, peça clau per al desenvolupament nacional en el context global, han d'estar gestionades des del territori i no al servei, de nou, d'un sistema centralitzat al servei d'un únic aeroport de primera, Barajas.
6- El model de mobilitat i la xarxa viària i d'infraestructures que reivindiquem ha d'estar al servei i a l'interès general de les ciutadanes i els ciutadans de tota Catalunya i amb criteris d'equilibri territorial. La societat es mereix un servei de transports públics de persones i de mercaderies de qualitat i de proximitat.

En aquest sentit des de la societat civil catalana reclamem:

1- La solució immediata, per dignitat nacional, del desgavell de les infraestructures actualment en execució i la priorització de les inversions i els recursos per al bon funcionament de les rodalies de RENFE.
2- Un nou sistema de finançament per a Catalunya just i transparent que permeti conèixer les balances fiscals i gestionar adequadament les infraestructures; de manera immediata, el compliment dels compromisos en matèria d'inversió de l'Estat a Catalunya.
3- La capacitat de decidir des de casa nostra sobre qualsevol planificació, licitació, priorització i execució de l'obra pública i de la xarxa de transports i infraestructures en general que ens afecti, sempre des d'una perspectiva nacionalment autocentrada i ambientalment sostenible.
4- Exigim que es prioritzi la seguretat de les persones treballadores i usuàries, com també que se satisfacin les pèrdues econòmiques particulars i empresarials ocasionades pel desgavell de Rodalies i s'agilitin els mecanismes d'informació, de reclamació i de devolucions a les persones afectades.
5- En definitiva, el dret de decidir el model de país que volem construir, i les condicions per exercir-lo.

Per totes aquestes raons i, de manera especial:

EXIGIM EL TRASPÀS DE LA XARXA DE TRANSPORTS I D'INFRAESTRUCTURES A LA GENERALITAT DE CATALUNYA

EXIGIM PRIORITZAR LES OBRES I SERVEIS DE MOBILITAT BASATS EN EL FERROCARRIL, EL TRAMVIA I DEMÉS SISTEMES DE TRANSPORT PÚBLIC, TANT A L'ÀREA DE BARCELONA COM AL CONJUNT DEL TERRITORI CATALÀ

EXIGIM LA PUBLICACIO DE LES BALANCES FISCALS ENTRE CATALUNYA I L'ESTAT ESPANYOL

EXIGIM QUE LA GENERALITAT DE CATALUNYA RECAPTI I GESTIONI TOTS ELS NOSTRES IMPOSTOR

Manifestació 1 de desembre de 2007
17:00 hores a la Plaça Catalunya de Barcelona
Plataforma pel dret de decidir
www.decideixodecidir.cat
Tel. 935 528 954

Becari ha dit...

Salut!

Sabías que el primer punto del programa del partido nacionalsocialista de Adolf Hitler hace una reclamación muy parecida a la de los paisos catalans?:

1.- Demandamos la unificación de todas las Alemanias en una Gran Alemania basándonos en el derecho a la autodeterminación de los pueblos. (sic Adolf Hitler)

Enlace al artículo que desarrolla esto en mi blog en inglés

Enlace al texto completo del programa de Hitler en Wikipedia en inglés

Bon dia!

Martí Cabré ha dit...

Aquest becari va penjant-li comentaris a tothom.

Sabíeu que en Hitler era vegetarià? Converteix això els vegetarians en genocides feixistes?