2007-10-03

213. Paul Potts, el venedor de mòbils que cantava òpera

En Paul Potts (no el confongueu amb en Pol Pot) era un noi gal·lès molt tímid que era l'objecte de burla constant dels seus companys d'escola. Això el va fer introvertit. Una de les coses que li permetia sentir-se bé era cantar i va començar a cantar més i més.

L'any 1999 va entrar en un concurs televisiu de cant i, tot i no guanyar, va obtenir prou diners com per pagar-se unes classes de cant a Itàlia, on els professors el van fer cantar davant de Luciano 'Tutto' Pavarotti. Al tornar al Regne Unit va combinar la seva feina de venedor de telèfons mòbils amb la seva passió del cant, però quan començava a actuar en algunes òperes amateurs, va tenir apendicitis, un tumor estomacal i es va trencar la clavícula per un atropellament i tot això el va deixar incapacitat per treballar, endeutat i fora del cant professional. L'any 2003 es va acabar el seu somni de cantar, havent acumulat només quatre actuacions al seu currículum.

Però al cap de quatre anys, el febrer passat, va veure un anunci per un programa de la TV...

El 9 de juny de 2007, Paul Potts va fer l'audició del programa Britain's Got Talent, un d'aquests programes on es busquen talents musicals per conèixer. La pobra presència física del concursant va provocar les rialletes del jurat i del públic i més després de saber que es dedicava a vendre telèfons. Però la seva interpretació d'una versió abreujada del 'Nessun Dorma' (del Turandot de Puccini) va deixar tothom glaçat a la cadira. Al final de l'actuació, emmig dels vincerò! el públic estava dempeus, aplaudint i plorant.Naturalment, Paul Potts va passar a la següent fase, on va cantar ‘Con te Partirò’.I a continuació va arribar a la final, que va vèncer amb la versió sencera del 'Nessun Dorma'.El seu disc de debut, One chance, editat el juliol d'enguany, ja s'ha convertit en un superventes.

Quina història!

Apunts relacionats:

2 comentaris:

Anònim ha dit...

ES UN GUST VEURE COM ELS SOMNIS ES FAN REALITAT DE TANT EN QUAN I ES UN GUST VEURE COM LA GENT NORMAL NOMES NECESITA OPORTUNITATS PER A PODER AFLORAR TOT EL QUE PORTEN DINS, ES UNA PENA QUE ACTUALMENT TOT ES MOGUI PER UNA SERIE DE ESTEREOTIPS, GRACIES A POOL POTS PER DEMOSTRAR QUE EL QUE HI HA SOTA LAS LLUMS DE NEO ES MES BRILLANT QUE EL QUE ENS ACOSTUMEN A ENSENYAR ABITUALMENT ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

Anònim ha dit...

PERDO PAUL POTTS