2007-09-24

210. Eleccions als EUA: les agendes polítiques

El diari The Washington Post ha creat un web sensacional per comparar les agendes polítiques dels actuals candidats (i candidata) a la presidència dels EUA, actualment un dels principals càrrecs polítics mundials.

Com podeu veure en la imatge de l'esquerra, el diari presenta dues columnes principals. A l'esquerra, temes de l'agenda política (abortament, drets civils, economia i pressupost, educació, medi ambient, globalització, salut pública, immigració i guerra a l'Irac). A la dreta, les fotos dels disset candidats.

Quan passem el ratolí sobre algun dels temes de l'esquerra, les fotos dels candidats s'amplien o s'encongeixen en funció de la quantitat de vegades que han fet propostes sobre aquest tema des que són candidats.

A la inversa, quan passem el ratolí sobre la foto d'algun dels candidats, els temes de l'agenda política es fan més grans o petits en funció de la dedicació del candidat a cada tema.

Proveu-ho! És molt interessant. Si llavors cliqueu sobre una connexió candidat-tema, se us mostraran tots els articles que fan referència a aquell tema i aquell candidat.

Una molt bona feina! Així es pot visualitzar molt bé la complexitat de les relacions dels temes polítics, que sovint van més enllà de les simplistes fronteres dels partits. A veure si els periodistes del nostre país en prenen nota i podem superar d'una vegada l'absurda dicotomia dreta/esquerra...

Via Vilaweb