2007-09-16

209. Microsoft Surface

Microsoft va ser lenta a reaccionar a l'aparició d'Internet. De fet, no creien en el poder de la xarxa i es van concentrar en l'equipament de l'ordinador personal barat com a negoci principal, amb la línia de sistemes operatius Windows i amb les diverses aplicacions d'Office (Word, Excel, Access, PowerPoint, ...).

Tot i l'èxit dels sistemes i aplicacions Microsoft per a l'usuari comú (no especialitzat), a la casa de Bill Gates sempre els va doldre no haver participat de l'expansió d'Internet, que ha esdevingut el domini de Google, Yahoo, AOL i del sistema operatiu Linux. Per això, quan en Jefferson Han (NYU) va presentar els avenços en pantalles tàctils, Microsoft va apostar-hi fort.

Avui ja podem gaudir d'una presentació en web del producte Microsoft Surface, una taula tàctil que respon molt intuïtivament al control dels nostres dits i que ens permet avançar en el món de la recreació multimèdia. La gràcia és que la taula integra les relacions Bluetooth i Wifi per fer que les connexions entre aparells siguin més naturals, a part que el seu sistema operatiu és totalment visual.

En principi aquest producte es podrà trobar l'any vinent en centres públics i bars de renom i en les llars de les persones disposades a desembutxacar una bona suma, però esperem que d'aquí a poc temps pugui arribar massivament a les llars.

Una pregunta per al 2008: qui triomfarà? L'Apple iPhone o el Microsoft Surface?

http://www.apple.com/iphone/
http://www.microsoft.com/surface/

Via Who has time for this?

Apunts relacionats:

3 comentaris:

Salvador Grifell ha dit...

Jo em decanto per l'Iphone!!!

Joel ha dit...

Al·lucinant!

Martí Cabré ha dit...

salvador,

suposo que l'iPhone serà més barat d'entrada que el Surface. Però de cara a les llars crec que el Surface picarà força. És un mòdul multimèdia molt fàcil d'usar.

joel,

crec que la realitat està atrapant les pel·lícules; caldrà que els guionistes s'esforcin més per sorprendre'ns!