2007-07-11

153. Equip Hoyt: l'amor d'un pare

Aquesta història us pot emocionar.

L'Equip Hoyt són un pare (Dick Hoyt, 1940) i un fill (Rick Hoyt, 1962) de Massachusetts. En Rick té una discapacitat adquirida al moment de néixer per falta d'oxigen al seu cervell ja que el seu cordó umbilical es va enredar al voltant del seu coll, cosa que li va originar una paràlisi cerebral.

Quan en Rick va començar a riure a l'entendre els acudits que sentia els seus pares van confirmar que en Rick era intel·ligent i van aconseguir que una universitat li construís un ordinador que li permet escriure texts amb el cap (similar al de l'Stephen Hawking). El primer que en Rick va escriure va ser un crit d'ànim pel seu equip d'hoquei gel i així els pares van descobrir que en Rick és un fan dels esports.

En Rick s'ha graduat a la universitat i ha participat en vora mil competicions esportives, incloent sis Ironman (3,8 Km de natació, 180 Km de ciclisme, 42,195 Km de cursa a peu). El seu pare el du en una cadira especial acoplada davant de la seva bicicleta, el remolca en una barca especial quan neden i l'empeny en una cadira de rodes adaptada quan corren.Vegeu altres imatges i clips a la pàgina oficial i a l'entrada de la viquipèdia.

Via CPI