2007-06-08

147. Les versions de Wicker Man

L'any 1973 es va estrenar una pel·lícula que ha esdevingut una referència de culte per als aficionats al cinema de terror: The Wicker Man.

Un "Wicker Man" és una estàtua humanoide feta de vímet, cremada en els rituals celtes per fer sacrificis als déus.

La pel·lícula original no tenia un pressupost gaire elevat (era una sèrie B) i no tenia els elements de terror habituals avui. Encara no s'havia estrenat la pivotal The Texas Chainsaw Massacre i no havíem arribat al gore blockbuster de Halloween i derivats.

Tot i això, la pel·lícula tracta un tema (la supervivència de cultes pagans en una Europa postcristiana) que penetra lentament dins del subconscient. Superar el cristianisme significar retornar a cultes pagans basats en el sacrifici davant la Naturalesa? Sigui com sigui, us recomano l'excel·lent banda sonora de la pel·lícula, un recull de cançons de Paul Giovanni i Magnet, mig folclòriques mig modernes que transmeten l'ambigüitat moral de la trama.

He trobat al YouTube el tràiler de la pel·lícula de 1973:


El 2006 es va estrenar un remake de la pel·lícula, titulada també The Wicker Man i protagonitzada per en Nicholas Cage. Ací en teniu el tràiler:


Aquesta nova versió de la pel·lícula és tan dolenta que va ser nominada el 2006 per a cinc Golden Raspberry Awards (pel·lícula, actor protagonista, guió, remake i parella protagonista). El problema és que el director Neal LeBute va rebaixar el to de la majoria d'escenes per aconseguir una pel·lícula apta (i fer més taquilla). Això va convertir una pel·lícula de terror psicològic en una cosa rara que no se sap ben bé què és.

La qüestió és que aquesta nova versió és TAN dolenta que he trobat a YouTube tràilers de la pel·lícula que li canvien el sentit i fins i tot la fan més interessant ¿?.

En aquest tràiler podem veure The Wicker Man 2006 com a comèdia familiar:


I en aquest últim tràiler podem veure la mateixa pel·lícula com una comèdia de Kung-Fu:


Vaja, que si la creativitat no es troba als guions de Hollywood, sempre la podem buscar pel YouTube.