2007-05-15

121. Fes un clic al català

Si tens Windows o Office, del 15 al 22 de maig pots participar en la marató de descàrrega dels paquets de català del Windows Vista i XP i per l'Office 2003 i 2007.

La gent que hi participi entrarà en el sorteig d'alguns ordinadors. Més que res, és una bona oportunitat d'actualitzar el programari habitual al català i de mostrar que és un bon mercat. De moment, en menys d'un dia de promoció ja hi ha vora mil descàrregues.

http://www.microsoft.cat

3 comentaris:

Arnauh ha dit...

Pura xerrameca, tant de Microsoft com de la Generalitat.
Per què vols descarregar 4 programes traduïts quan tens tot un sistema operatiu complert en català com Ubuntu??

El que dic, xerrameca i malbaratament de diners públics en traduccions fallides i campanyes publicitàries per a una empresa privada pagats amb els diners de tots.

Martí Cabré ha dit...

No t'enervis. Ara com ara, Windows és un sistema operatiu quasi monopolista i Ubuntu té poca quota.

Hem de diferenciar el tema del programari lliure del fet que l'usuari que compra un PC amb Windows pugui treballar-hi en català. En aquest sentit, aquesta campanya és bona.

El dia que Ubuntu (o la distribució que el substitueixi) tingui més quota, potser aquestes campanyes ja no caldran.

Per cert, fa uns quinze anys que amb cada nova distribució de Linux (Red Hat, SuSE, Mandrake, etc.) em venen la frase "aquesta sí que és fàcil de fer anar". També ho he sentit amb Ubuntu.

I un altre per cert, per què ningú odia Apple, que té un sistema molt més tancat que Microsoft i que fa pagar pels seus sistemes molts més diners?

Arnauh ha dit...

M'enervo, si. Perque s'estan malgastant diners públics en una fantasmada tenint altres opcions totalment operatives, bastant més fiables i tremendament més barates.

De que la mega-campanya del Vista???Pura propaganda pagada amb els teus diners.

I no es problema de "quota". Hi ha Linux i Linux. Ubuntu es la més facil, tant d'instalar com de fer correr. I des del primer moment, integrament en català. I sense gastar diners (si no es vol), ni públics ni privats.

Mentre es vagi fent el joc a les estrategies empresarials de MS, mai canviarà la "quota".
I ja no parlo de que "el programari lliure és millor" (que ho és!). Em limito a comentar el tema lingüístic: campanya de promoció subvencionada de certs productes MS traduïts al català vs. sistemes operatius sencers integrament en català.

A més,et convido a que provis Ubuntu :)

El tema d'Apple, no se. Potser perque no van de monopolistes agressius?
I mira que escric això des d'un Mac...amb macOSX instalat ;P