2007-03-18

93. Com fer preguntes


L'ús quotidià dels ordinadors i d'Internet ens genera sovint un mar de dubtes, tant a les persones iniciades com a les novelles, independentment del tipus de professió que tinguin. Sovint acabem fent les preguntes a aquelles persones que creiem que poden saber la resposta, sovint per aproximació genèrica, una mica com a Punch drunk love quan li demanen consell psiquiàtric al cunyat, perquè és metge... dentista. I és que sembla que la informàtica té tantes branques o més que la medicina.

Per no acabar amb la gallina dels ous d'or, o amb la paciència de qui ens soluciona els problemes, és important fer les preguntes bé. En aquest esquema hi podeu trobar una bona manera de plantejar les preguntes i dubtes que tingueu.

En aquest web hi teniu molts bons consells sobre com fer preguntes de tipus informàtic als diversos fòrums que hi ha a Internet. Val la pena llegir-lo encara que no useu els fòrums, ja que la informació que conté es pot aplicar en força casos.

Sobretot és important ser educat, perquè sinó pot ser que el nostre contacte acabi adherint-se en aquesta contundent campanya...