2007-03-04

86. Frases d' "A game of thrones"


Mentre llegia A game of thrones (en català, de moment La mà del rei), vaig anar apuntant una sèrie de frases que, d'alguna manera o altra, em semblen cites de diversos referents culturals.

És a dir, que trobo que són massa casualitat com per ser casualitat...

Els números indiquen la pàgina on hi ha la frase. Les pàgines fan referència a l'edició en anglès de butxaca de Bantam Spectra.

289. My name is Marillion. Doubtless you've heard me play somewhere? : una referència directa al grup de rock Marillion.
306. Alguns els blasons són Blackadder, i The Twin Towers, possibles referències a la sèrie de culte protagonitzada per Rowan Atkinson i al segon volum del Senyor dels Anells.
333. Bronn rode up to offer Tyrion a double-bladed
axe. "I have never fought with an axe".
: una situació irònica respecte al Senyor dels Anells. Clarament un nan (un nan real) no és la persona més indicada per lluitar, i menys amb una destral.
341. Alone in the dark: referència a un dels videojocs alhora clàssics i de culte, basat en els relats de H. P. Lovecraft.
415. His brother never untied a knot when he could slash it in two with his sword.: una referència al Nus Gordià, que es converteix per tant en una doble referència a Alexandre el Gran i la cultura clàssica i a Watchmen i a la cultura del còmic.
487. I shall say this only once: una de les frases recurrents de la sèrie britànica d'humor Allo, Allo.
488. The game of thrones: el títol del llibre.
596. And nothing else mattered: el títol d'una conegudíssima cançó de Metallica.