2007-01-28

65. Martin Varsavsky i Ciempozuelos


Ahir era el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust i la Prevenció dels Crims Contra la Humanitat. Podeu llegir el text que ahir vaig escriure a Trencavèl.

Avui he llegit al bloc d'en Martín Varsavsky (el creador Jazztel, Ya.com i FON) una notícia sorprenent: l'Ajuntament de Ciempozuelos, a la Comunitat de Madrid, va decidir substituir ahir el Dia Oficial de la Memòria de l'Holocaust pel Dia de Commemoració del Genocidi Palestí.

No hi dedicaré gaire temps, perquè tampoc val la pena. Us recomano llegir el propi article d'en Martín Varsavsky, ací, així com la carta que l'Ambaixador d'Israel a Espanya ha enviat a l'alcaldessa de Ciempozuelos, Susana León, del PSOE.

Com a colofó a tot plegat, us recomano aquest interessantíssim article del propi Martín Varsavsky sobre com es pot ser alhora jueu i no religiós. Varsavsky recorda la mort del seu germà durant la dictadura argentina. Durant la repressió militar, un 9% dels 30.000 morts eren jueus, quan la població jueva d'Argentina era l'1%. Una mostra més de l'antisemitisme occidental que els pares de Varsavsky creien oblidats un cop lluny d'Europa. Acabada la dictadura feixista, el 1994, Hezbol·lah va volar pels aires l'edifici de la Mútua Jueva de Buenos Aires. Si només un 1% dels cristians són neonazis i un 10% dels musulmans són fanàtics islàmics tenim una suma de quatre-cents milions de persones disposades a matar els tretze milions de jueus que queden al món.

Varsavsky conclou cruament que si ell se sent jueu és perquè hi ha gent que el vol matar per ser jueu. Paradoxal i mortal.