2007-01-28

64. Google bombs


El bloc oficial de Google ens informa que s'han acabat les bombes de Google. Les "Googlebombs" són aprofitaments per part de gent espavilada del sistema de rànquings del cercador Google per tal de presentar pàgines concretes com a resultat de la recerca d'alguna frase especial.

Aquest aprofitament no funciona amb les recerques habituals, perquè són recerques que donen massa resultats com per poder-se'n aprofitar. Però amb frases concretes, com ara "talentless hack" (codi sense talent) i una mica d'habilitat i sort es pot forçar que Google dóni sempre el mateix resultat.

Fa algun temps va haver-hi soroll perquè amb les frases d'entrada "miserable failure" o "ladrones", Google retornava les pàgines d'en George W. Bush o de l'SGAE. Segur que haureu rebut algun correu electrònic que us deia... "poseu aquesta frase a Google i vegeu què surt"... doncs tot això són "bombes de Google".

Ara els de Google diuen que han millorat el seu algorisme i que és més difícil que els la colin per aquesta banda. Ja ho veurem. De moment, la meva bomba preferida continua activa: aneu a Google i escriviu "french military victories". Apreteu "avui tinc sort (feeling lucky)" i a veure què surt...

2 comentaris:

Núria ha dit...

Oooooh! I ara, què??!!

Zegaldis ha dit...

Thanks for this info