2006-06-30

29. Sant Joan

Crits i festa! Fins dimarts va durar la revetlla a moltes llars nostrades. Quin fart de petards que vam sentir des de casa!

2006-06-27

28. Per fi!

Per mi, ni França ni Espanya.

Però almenys ara deixen de taladrar-nos als de sota els Pirineus.

2006-06-16

27. Ulls

M'he operat els ulls. A la Clínica Baviera, amb el sistema anomenat LASIK, creat per la Clínica Barraquer, m'han eliminat la miopia i l'astigmatisme.

Tot just m'ho van fer ahir a la tarda i avui al matí ja hi veig perfectament. Ara vaig cap a fer la primera revisió, però realment aquest procediment és immaculat.

Tot i que l'operació en si no fa cap mal, la veritat és que em vaig posar nerviós amb els metges i infermeres obrint l'ull i posant-hi els dits i tot això... i el pitjor és que no pots tancar els ulls per no mirar!

Però bé, ara com ara estic molt content, no tinc picors ni inflamacions i... ja no necessito ulleres per olorar les floretes del camp ni per sentir els ocellets als arbres!

2006-06-12

26. Prat de la Riba

L'altre dia vam ser a Castellterçol, el bonic poble de muntanya que queda entre els Vallesos i el Bages, més o menys al Moianès, i vam poder gaudir de la visita a la casa pairal d'Enric Prat de la Riba.

No us diré res de nou sobre la important figura del pare de la nació catalana moderna, però sí que us diré que si no heu visitat el museu situat a la seva casa pairal, val la pena l'excursió a Castellterçol. L'audiovisual que explica la magnitud de la seva obra és, senzillament, emocionant.

També recomano passar una estona observant els retrats dels il·lustres membres de l'Institut d'Estudis Catalans, que tanta feina van fer i a qui devem l'existència política de Catalunya avui.

2006-06-05

25. Calceu-vos! al Congost de Mont-rebei

El cap de setmana passat Calceu-vos! va convocar cinc persones al Congost de Mont-rebei. Aquest congost separa la Noguera del Pallars i Catalunya d'Aragó. És una zona ben preservada i on es pot gaudir de la natura i del senderisme.

Alguns van venir a Àger el dissabte el matí però alguns altres ja hi vam fer nit i vam aprofitar el dissabte al matí per visitar l'ermita de la Mare de Déu de Pedra, on vam veure molta gent fent parapent.


Un cop tots junts, vam dinar a Àger i vam anar en cotxe fins a Corçà. Allà vam començar a caminar. Vam fer primer una visita a l'ermita de la Pertusa, que tot i semblar penjada de la muntanya és accessible per un viarol (si us fixeu en la foto, veureu l'ermita penjada de la muntanya del davant).

En dues hores vam arribar a l'inici del Congost. I enlloc d'atravessar-lo, en deferència a la meva acrofòbia, vam tornar a Corçà. Anar i tornar, unes quatre hores i mitja.L'endemà diumenge vam anar fins al Pont de Muntanyana, vam atravessar el pont metàl·lic i vam tornar a fer fins a l'entrada del congost, ara des del nord. He de dir que aquest pont es mou bastant quan la gent hi camina despreocupadament.

Aquest excel·lent cap de setmana va quedar rematat amb un bon dinar a Benavarri.

Ah, també ens va servir per estrenar cotxe!