2006-05-08

24. Calceu-vos! a Montlanc i Poblet

El cap de setmana passat Calceu-vos! va convocar vint-i-tantes persones a la capital de la Conca de Barberà: Montblanc.

S'esqueia que aquesta magnífica ciutat emmurallada celebrava la seva fira medieval, amb una alta participació dels habitants del lloc en les múltiples activitats de tot caire i en una fabulosa caracterització a base d'uns vestits d'època prou aconseguits.

La gent de Calceu-vos vam quedar a Montblanc al matí, per passejar pel poble en carrers plens a vessar de gent, plens de botigues i artesans. Quan en vam tenir prou, vam anar cap a Poblet a dinar (entrepans i tuppers) i llavors vam fer la visita al monestir de Poblet, on hi ha les tombes d'alguns reis dels casals de Barcelona i Trastámara, entre els quals Jaume I el Conqueridor.


A la vesprada vam fer una droga-cola en un tranquilíssim hotelet prop de l'alberg de Poblet on vam poder xerrar plàcidament fins que en vam tenir prou.


Recordeu ara, que el proper Calceu-vos! és a la Ribagorça i la Conca de Tremp. Ens hi veiem!

2006-05-07

23. Akekure!

La gent de YouTube no només ens ofereix fricaes. També hi ha solucions pràctiques per als petits problemes de cada dia: l'usuari japonès Akekure ha penjat una sèrie de petits clips que són una meravella.
Us ofereixo aquí mateix el clip que s'ha fet més famós: el de pelar patates al forn sense cremar-se i amb un sol moviment:I també el molt famós clip de com plegar perfectament les samarretes de màniga curta amb un sol moviment (tècnica deutora de l'origami)Per no carregar el post us poso els enllaços d'altres tècniques:

- Com mantenir cargolades les mànigues llargues de les camises

- Com posar-se una tireta al dit per tal que no caigui amb l'aigua

- Com aprofitar al màxim el drap de la pols

- Com multiplicar la llum d'una llanterna

- Com aprimar la cintura (si és veritat és espectacular)

i...

- Com fer que un bebè deixi de plorar!!!

I encara n'hi ha més... busqueu-les!

Arigatô gozaimasu, Akekure-san!

2006-05-06

22. Amo a Laura


Quin fart de riure que m'he fet amb el clip d'"Amo a Laura". Ja sé que és una barreja de fricada i campanya publicitària però per als qui no n'hàgiu pogut gaudir us poso els enllaços de YouTube del clip original i d'alguna de les seves paròdies.

Ja ho sabeu... "no seré yo...".

Clip original:Paròdia al Guiñol:Paròdia a Buenafuente:El clip al Telediario de TVE1:Un altre clip de la campanya:I encara un altre clip d'aquesta brillant campanya:Apa, que no es digui que no fem posts friquis!

21. L'opinió sobre immigració


Aquest cap de setmana hem estat a Manresa en les Sisenes Jornades de l'Opinió Catalana. L'Opinió Catalana és una associació dirigida actualment per l'Oriol Izquierdo que vol promoure la normalització nacional de Catalunya i dels Països Catalans a través d'un debat sobre el futur del catalanisme en contrast amb els agents socials, econòmics i polítics rellevants del nostre país. Al seu web en podeu llegir més informació.

Sóc assistent assidu a les jornades des de l'inici: he estat a Vic, Sant Feliu de Guíxols, Reus, Lleida, Vilanova i la Geltrú i ara Manresa. Els seus ponents i debats sempre han estat interessants, amb moments memorables com la intervenció del lehendakari Ibarretxe (un polític com n'hi ha pocs) i procurant participar en el debat de manera més o menys afortunada, perquè parlar en públic sempre em posa nerviós. I si me'ls imagino despullats, encara em poso més nerviós...

Aquest any les jornades anaven sobre immigració, però com sempre hem acabat parlant de llengua. L'Alfred Bosch explicava que, en un simposi sobre els elefants, els delegats francesos van presentar un informe titulat "Els drets socials dels elefants", els estatsunidencs en van presentar un titulat "La correcció política en el diàleg sobre elefants/elefantes" i els delegats catalans en van presentar un titulat "Llengua i identitat nacional dels paquiderms".

Com que no vull cansar-vos faré servir dos o tres posts per repassar els punts que m'han cridat més l'atenció en aquestes jornades de Manresa.