2006-12-23

58. Musicovery: música a la carta

Us fa mandra escollir un CD? Us sabeu de memòria la funció aleatòria del vostre iPod? No trobeu la ràdio adequada pel vostre petit moment emocional?

Ja és aquí Musicovery, el web que us permet escoltar tot tipus de cançons en línia des de la vostra connexió Internet.

Musicovery us permet filtrar divuit estils músicals (rap, R&B, jazz, gospel, blues, metal, rock, pop vocal, pop, electrònica, llatí, clàssica, bandes sonores, música ètnica, reggae, soul, funk i disco), permet filtrar per l'època de la cançó (per dècades), segons el grau de popularitat que té (hit, no hit o descoberta) i segons l'estil de la pròpia cançó.

Aquest últim filtre és el que trobo més interessant. Us permet filtrar la música segons quatre eixos: tranquil·la/energètica, positiva/fosca, lenta/ràpida, dance/no dance. Aquesta complexa tria musical és una mica com tots els eixos de tria que tenen les decisions polítiques i que els qui ens volen mantenir en la incultura política simplifiquen sempre en esquerra/dreta.

Necessiteu tristes cançons per aprofundir una depressió amorosa? Trieu blues lent i fosc. Voleu començar bé el dia? Trieu qualsevol estil alegre i energètic. Voleu música de fons? Podeu posar música clàssica tranquil·la o pop relaxat, a l'estil RAC105. Voleu ballar? Trieu un filtre dance, més lent o més ràpid.

El sistema us proposa un camí musical adequat a les vostres preferències, que podeu modificar al vostre gust. Molt recomanable per a melòmans, per a gent amb bona connexió i per a descobrir cançons que us agradaran.

Via Núria Masdéu.

3 comentaris:

Saltenc ha dit...

Gràcies per l'enllaç, molt interessant

Joel ha dit...

Ara mateix l'estic fent servir...
Fins ara només feia servir radioblog http://www.radioblogclub.com/ que ofereix fer-te les teves pròpies llistes... opcions diferents per gaudir de la música...

Martí Cabré ha dit...

joel, un enllaç interessant, merci.