2006-09-13

42. Vacances

Acabem de tornar de les nostres vacances pel Llenguadoc i la Gascunya. Podeu veure algunes de les fotos que hem fet ací. També podeu veure un comentari que ja he fet al respecte a Trencavèl.

Pel que fa al viatge, vam ser primer uns dies a Foix des d'on vam visitar els castells i vil·les de Puivert, Montsegur, Mirapeis, Lagarde, Camon, Querbús i Perapertusa. Després vam visitar Carcassona i Tolosa i llavors vam pujar cap a la Dordogna, al Périgord Negre, fent marrada per veure la vil·la on nasqué Champollion, Figeac.

Vam veure Sarlat, Souillac, Vitrac, Cahors, Perigueux i Brive, i també les coves de Lascaus (Lascaux) i el Roque Saint Christophe, a Les Eyzies-de-Tayac, on passen algunes de les novel·les prehistòriques de la Jean M. Auel, protagonitzades per l'Ayla. També hi fan un foie ben bo.

A continuació vam fer cap a Bergerac, Monbazillac, Sant Emilió, i Burdeus, on vam tastar uns quants vinets ben bons i ens en vam endur algun de record. Vam veure també Arcachon i la Duna de Pyla, espectacular.

Finalment vam baixar cap a Donostia i cap a Bilbo, on vam veure al Guggenheim una magnífica esposició de cinc-cents anys d'art rus, de les icones fins a l'actualitat.

Tot plegat, tres mil dos-cents quilòmetres de cotxe en dues setmanes. Unes bones vacances, piles recarregades i tornem-hi!