2006-06-05

25. Calceu-vos! al Congost de Mont-rebei

El cap de setmana passat Calceu-vos! va convocar cinc persones al Congost de Mont-rebei. Aquest congost separa la Noguera del Pallars i Catalunya d'Aragó. És una zona ben preservada i on es pot gaudir de la natura i del senderisme.

Alguns van venir a Àger el dissabte el matí però alguns altres ja hi vam fer nit i vam aprofitar el dissabte al matí per visitar l'ermita de la Mare de Déu de Pedra, on vam veure molta gent fent parapent.


Un cop tots junts, vam dinar a Àger i vam anar en cotxe fins a Corçà. Allà vam començar a caminar. Vam fer primer una visita a l'ermita de la Pertusa, que tot i semblar penjada de la muntanya és accessible per un viarol (si us fixeu en la foto, veureu l'ermita penjada de la muntanya del davant).

En dues hores vam arribar a l'inici del Congost. I enlloc d'atravessar-lo, en deferència a la meva acrofòbia, vam tornar a Corçà. Anar i tornar, unes quatre hores i mitja.L'endemà diumenge vam anar fins al Pont de Muntanyana, vam atravessar el pont metàl·lic i vam tornar a fer fins a l'entrada del congost, ara des del nord. He de dir que aquest pont es mou bastant quan la gent hi camina despreocupadament.

Aquest excel·lent cap de setmana va quedar rematat amb un bon dinar a Benavarri.

Ah, també ens va servir per estrenar cotxe!

2 comentaris:

papallopis ha dit...

Company, bona sortida,
Em podries dir el nivell d'aigua que hi havia al Congost? es podia anar en kaiak?

Martí Cabré ha dit...

Quan hi vam anar nosaltres no hi havia gaire aigua. No crec que es pogués anar en caiac, però suposo que això pot canviar força segons les pluges.