2006-05-06

21. L'opinió sobre immigració


Aquest cap de setmana hem estat a Manresa en les Sisenes Jornades de l'Opinió Catalana. L'Opinió Catalana és una associació dirigida actualment per l'Oriol Izquierdo que vol promoure la normalització nacional de Catalunya i dels Països Catalans a través d'un debat sobre el futur del catalanisme en contrast amb els agents socials, econòmics i polítics rellevants del nostre país. Al seu web en podeu llegir més informació.

Sóc assistent assidu a les jornades des de l'inici: he estat a Vic, Sant Feliu de Guíxols, Reus, Lleida, Vilanova i la Geltrú i ara Manresa. Els seus ponents i debats sempre han estat interessants, amb moments memorables com la intervenció del lehendakari Ibarretxe (un polític com n'hi ha pocs) i procurant participar en el debat de manera més o menys afortunada, perquè parlar en públic sempre em posa nerviós. I si me'ls imagino despullats, encara em poso més nerviós...

Aquest any les jornades anaven sobre immigració, però com sempre hem acabat parlant de llengua. L'Alfred Bosch explicava que, en un simposi sobre els elefants, els delegats francesos van presentar un informe titulat "Els drets socials dels elefants", els estatsunidencs en van presentar un titulat "La correcció política en el diàleg sobre elefants/elefantes" i els delegats catalans en van presentar un titulat "Llengua i identitat nacional dels paquiderms".

Com que no vull cansar-vos faré servir dos o tres posts per repassar els punts que m'han cridat més l'atenció en aquestes jornades de Manresa.