2006-02-09

10. A la Viqui!

Feia temps que la idea em temptava, però fins ara no m'hi havia posat de debò. La Wikipedia és una de les iniciatives de col·laboració a Internet més interessants que hi ha actualment. Tothom pot afegir-hi articles sobre els temes que conegui i tots queden relacionats gràcies als enllaços.

La Wikipedia original, en anglès, té a data d'avui més de 963.000 articles, que són molts articles, i ja rivalitza en qualitat amb l'Enciclopèdia Britància (que s'ha dedicat últimament a intentar menysprear la Wikipedia).

La Wikipedia té versions en totes les llengües que es fan servir a Internet. La versió catalana, la Viquipèdia, té actualment més de 24.000 articles diferents, i puja cada cop més ràpid.

Per fer el meu primer article de la Viquipèdia he triat un tema que conec prou, la biografia de l'escriptor Jaume Cabré. Espero que us agradi i que us animeu a col·laborar.

Internet és la gent.

1 comentari:

groenlandson ha dit...

Primer he pensat en felicitar-te però llavors m'he adonat que aquesta no era la paraula correcta. Crec que la paraula "Gràcies" és l’adequada. És un gràcies que va més enllà d'una única persona, és una gràcies per a totes aquelles persones que amb el seu temps i el seu esforç es dediquen a construir una enciclopèdia com aquesta. Diderot i d'Alembert estarien orgullosos de tu!