2006-02-10

11. INRA

Segurament molts de vosaltres escolteu més o menys assíduament el programa de Catalunya Ràdio l'Internauta, que dirigeix Vicent Partal, el responsable de Vilaweb.

Doncs bé, si no vau tenir l'ocasió d'escoltar el programa que han emès el dia 4 de Febrer de 2006, anomenat "El futur d'Internet", feu-ho. És impressionant.

L'Alfons Cornella ha explicat la seva teoria sobre el que ens ve a sobre: INRA.

I: imatge. Webs com YouTube ens permeten imaginar podcasts visuals, en que adquirirem petites pastilles de tres minutges d'imatges, com ara notícies, documentals, informació local, familiar, etc. Els reproductors portàtils do so actuals acabaran incorporant tots imatge.

N: nanoeuros. Les formes de pagament actuals a Internet no són pràctiques. Cal pagar per continguts, no per connexió. Cal un sistema de paquets que ens facturi la música, els diaris, tot el que anem baixant, a un ritme de nanoeuros, i facturar-ho tot al final del mes a través d'un servei que distribueixi els nanoeuros als emissors de continguts.

R: robots. La situació actual a Japó ens fa creure que "the next big thing" serà la incorporació massiva dels robots domèstics. A la indústria ja fa dècades que han estat assimilats. Aviat estaran a les nostres llars. Nota curiosa: segons diuen, el gran esforç que fa Japó per crear robots domèstics que facin les tasques quotidianes i cuidin la gent gran és perquè no volen de cap manera obrir la porta de Japó a immigrants del tercer món.

A: augmentació. Si avui un cotxe ens incrementa la capacitat de desplaçament i un mòbil la de comunicació, a deu anys vista tindrem tot tipus d'aparellets per augmentar-nos personalment en molts altres aspectes: salut (diabètics, càncers), força, bases de dades encastades, visió, etc. Tot i que no ho menciona en el programa, suposo que un factor determinant és la nanotecnologia.

En fi, un programa la mar d'interessant.

Si no teniu podcast podeu escoltar en línia el programa ací.