2005-12-30

6. Google

Ja fa anys que la meva pàgina d'inici és la de Vilaweb. I ahir la vaig canviar.

He estat explorant les possibilitats que ens ofereix Google, l'empresa màgica del moment, i m'he quedat fascinat amb la pàgina personalitzada que ens ofereixen a www.google.com/ig

Google ens ofereix la possiblitat de tenir, en la pàgina del cercador, informació sobre notícies, fets i gent, blogs, el gmail, etc. Hi podem afegir qualsevol lector RSS o Atom i podem distribuir les entrades per la pàgina per tal que quedi al nostre gust. Fins i tot té un lector sobre meteorologia, amb la previsió de quatre dies per Barcelona!

També hi podem posar enllaços als nostres webs favorits, per tal de navegar de manera senzilla. Com que aquesta pàgina podrà ser accedida des de qualsevol ordinador (introduint la clau), tenim un escriptori personalitzat allà on vulguem. I si afegim el lector de feeds de Google, doncs ja no necessitem programes a l'ordinador!

Així doncs, mentre no me'n cansi, cada cop que arranco el Firefox veig els feeds que em proporciona Google. Naturalment, els titulars de Vilaweb hi són.

2005-12-29

5. Existencialista

He seguit camins lacedemònics fins a trobar una esfinx virtual que em volia etiquetar d'acord amb els meus principis filosòfics. Com que el resultat diu que sóc força hedonista he fet el joc i aquest és el resultat.


A part de l'existencialisme al màxim, tinc valors alts en hedonisme, utilitarisme, egoisme i equitat i baixos en kantianisme, nihilisme, apatia i deisme. Per tant tinc motivacions que no venen guiades per les lleis de Déu ni les dels homes.


El que no queda clar és si em preocupo per mi o per als altres. O potser és que si als altres els va bé a mi m'anirà bé? O potser és que preocupant-me per mi als altres els anirà bé? O no és res de tot això? Bé, potser algú més versat en filosofia em podria ajudar.

You scored as Existentialism. Your life is guided by the concept of Existentialism: You choose the meaning and purpose of your life."Man is condemned to be free; because once thrown into the world, he is responsible for everything he does."

"It is up to you to give [life] a meaning."

--Jean-Paul Sartre"It is man's natural sickness to believe that he possesses the Truth."

--Blaise PascalMore info at Arocoun's Wikipedia User Page...

Existentialism


100%

Hedonism


75%

Utilitarianism


70%

Strong Egoism


60%

Justice (Fairness)


60%

Kantianism


35%

Apathy


10%

Nihilism


10%

Divine Command


0%

What philosophy do you follow? (v1.03)
created with QuizFarm.com

2005-12-28

4. Troubleshooting

Des de Groenlàndia ens arriba una intel·ligent solució al nostre problema: els nord-americans ja s'hi van trobar abans que natros.

http://www.loc.gov/preserv/emerg/dry.html

Seicàrg!

3. Nadal

Un pas de pardal i una despesa caligulítica. Aquest any hem llançat la casa per la finestra i renovem l'equipament informàtic.

Ara ja deu fer vint anys que compro habitualment material informàtic i tinc una permanent sensació de déjà vu a l'hora de comprar. Tot i que cada any tenim equipaments més bons, ràpids i silenciosos, el preu és sempre el mateix. I tot i que aquest any hem fet una bona comparativa de preus (hem anat a DataSystem, Pricoinsa, PCGamers, Beep, PCCity, FNAC) no hi ha manera de trobar l'oferta final, l'oferta última, la megaoferta. A cada lloc tenen alguna cosa més barata que en algun altre lloc i, o bé et muntes tu mateix l'ordinador, o bé saps que el que treus per un cantó t'ho posen per un altre.

Així és que el meu consell d'avui de cara a les compres informàtiques és "comparar sense trencar-se el cap". Tant pagues, tant tens. Això sí, que no us prenguin el pèl, que també pot passar.

La banda sonora d'aquest Nadal són les 25 Nadales del Cor Madrigal dirigit per Mireia Barrera (editat per La Mà de Guido) i el recopilatori Prisoners of Love de Yo La Tengo (editat per Matador).

2005-12-24

2. The Messiah

Anit vam anar a sentir El Messies, de GF Händel, a la Catedral de Terrassa. El van interpretar el Cor Montserrat, Estudi XX, l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, els solistes Elena Copons, Marisa Roca, Josep Pizarro i Marc Pujal, tots sota la batuta de Jordi Casals.

Tot i el fred que feia i la durada de l'obra, íntegra (tres hores), tot plegat va passar com un suspir. La interpretació va ser excel·lent, amb brillants moments del cor i de la soprano i el tenor.

Jordi Casals, el director, va procurar evitar caure en una visió barroera de l'obra i la va saber mantenir sempre en el camp entre litúrgic i concertístic que té la forma oratori. En destacaria per exemple que va començar l'Al·leluia en piano per poder ajustar-se a les dinàmiques de la partitura i poder fer un crescendo final sense tornar afònics els cantants.

Tot plegat, la tercera interpretació per Nadal d'El Messies a Terrassa en una tradició que ens acosta als països més seriosos.

2005-12-20

1. iPod Vídeo

Cada dia que el faig servir em quedo més i més meravellat.
La capacitat, els menús, la qualitat... tot és excel·lent. No us el perdeu.